DRVENE BRODOMAKETE I SVE ŠTO JE VEZANO ZA NJIHOVO POSTOJANJE


ŽELJKO BAŠIĆ
GODINAMA IZRAÐUJE MAKETE BRODOVA OD DRVETA, I TO OD PRAISTORIJSKIH PLOVILA, ČAMACA, GALIJA, JEDRILICA, JEDRENJAKA, DO SAVREMENIH BRODOVA NA JEDRA SA MOTORNIM POGONOM. POSEDUJEMO I KOLEKCIJU ISTIH. SAV MATERIJAL POTREBAN ZA IZRADU MAKETA UGLAVNOM IZRAĐUJEMO SAMI.
TAKOÐE POSEDUJEMO VELIKU KOLIČINU ORIGINALNIH PLANOVA NA PAPIRU, PROIZVOÐAČA MANTUA, SERGAL, AMATI, PULA….ITD. VELIKA ZBIRKA LITERATURE, ORIGINALNIH IZDANJA KNJIGA O PRAVLJENJU MAKETA, OD NAJPRIZNATIJIH BRODOMAKETARA SVETA I NA HILJADE FOTOGRAFIJA U KOLORU BRODOVA MAKETA I NJIHOVIH REPLIKA.

POD IMENOM "BRODOMAKETAR" KOJI JE UJEDNO WEB SAJT I E_MAIL ADRESA, PODRAZUMEVA SE I KRUG PRIJATELJA KOJI SU BRODOMAKETARI I VRSNE ZANATLIJE UMETNICI KOJI MNOGO DOPRINOSE U NAŠEM POSLU. TAČNIJE, BEZ NJIH NE BI NI MOGLI, JER ONI SU SVOJE RADIONICE I SLOBODNO VREME POSVETILI IZRADI RAZNIH SITNIH DELOVA POTREBNIH ZA IZGRADNJU DRVENIH BRODOMAKETA.
TU SU DVA STOLARA KOJI NAS SNABDEVAJU LETVICAMA I OBLICAMA SVIH VELIČINA, OBLIKA I DIMENZIJA (OD LIPE, BUKVE I OSTALOG DRVETA) KAO I SVIH VRSTA ŠPERA, FURNIRA I BAJČEVA ZA NIJANSIRANJE BOJE DRVETA.
JEDNA OD NAJPRIZNATIJIH FIRMI ZA LASERSKO SEČENJE JE UJEDNO I VLASNIŠTVO NAŠEG PRIJATELJA KOJI NAM LASEROM SEČE SVE OTVORE, UKRASE I OSTALE DELOVE OD ŠPERA I FURNIRA .
SVA JEDRA I ZASTAVICE SU RAÐENE VRHUNSKOM ŠTAMPOM U KOLORU. NA JEDRIMA, PO POTREBI MAKETE, JE ODŠTAMPANA SLIKA, KAO I NA ZASTAVICAMA KOJE SU RAĐENE PO ORIGINAL MODELIMA, NA PLATNU U BOJI.
IZRAÐUJEMO SVE DELOVE IZLIVENE OD OLOVA I CINKA.
SARADNJA SA FIRMOM MANTUA, OD KOJE NARUČUJEMO SVE OSTALO ŠTO NAM JE POTREBNO I SA KOJIMA IMAMO JAKO DOBRU SARADNJU, TAKO DA MATERIJAL STIŽE U NAJKRAĆEM ROKU.

BRODOMAKETARSTVO JE UŽIVANJE I NAJLEPŠI HOBI.

ŽELIMO DA OVAJ PRELEPI HOBI ŠTO VIŠE OMASOVIMO, KAO I DA POMOGNEMO KOLIKO MOŽEMO, ZNANJEM, ISKUSTVOM ALI I PRI NABAVCI SVEGA ŠTO JE POTREBNO ZA IZRADU MAKETA OD DRVETA.
PRATITE NAŠ SAJT, JER CE BITI REDOVNO DOPUNJEN NOVIM TEMAMA, SLIKAMA I PREDLOZIMA O SARADNJI… HVALA I POZDRAV SVIM ISKRENIM ZALJUBLJENICIMA, U OVAJ KOD NAS MALO RASPROSTRANJENI VID MAKETARSTVA .